O reteta simpla si autentica de orez cu creveti, legume si usturoi. Aromele proaspete si naturale se imbina perfect, pentru o masa delicioasa si usor de preparat.
Ingrediente Reteta simpla si autentica de orez cu creveti, legume si usturoi
Preparare Reteta simpla si autentica de orez cu creveti, legume si usturoi
Punem creveţii congelaţi in apă rece pentru a se decongela. In zece minute vor fi buni de preparat.
Fierbem punguţa de orez in apă clocotită cu un praf de sare pentru 14 minute (urmaţi instrucţiunile de pe ambalaj; pe cutia mea timpul de fierbere era 14 - 16 minute). Apoi agăţăm, punguţa de ... ceva (eu m-am folosit de bateria chiuvetei) pentru a se scurge orezul.
Tocăm cubuleţe ardeiul, ceapa şi morcovul.
Într-un wok topim untul împreună cu uleiul de măsline la foc mic.
Adăugăm cubuleţele de legume şi lăsăm să se înăbuşe. Când a secat lichidul din wok, mai adăugăm peste legume 200 ml. din apa în care a fiert orezul şi lăsăm pe foc până când morcovul este pe jumătate fiert, moment potrivit pentru a adăuga şi creveţii bine spalaţi şi usturoiul pisat în mojar. Mai lăsăm la fiert aproximativ 5 minute.
Tăiem punguţa cu orez şi-l aruncăm şi pe acesta în wok. Presărăm condimentele şi amestecăm cu grijă.
Servim cu putin pătrunjel tocat deasupra.
Ai la indemana tigaia wok? Fa Paella cu creveti!
Paste cu pesto si fructe de mare e la fel de gustoasa pe cat arata!