Oua murate: oua fierte tari, pastrate in saramura cu otet, apa, sare si condimente. Gust acrisor si aromat, perfecte ca gustare sau garnitura. Simplu si delicios! Daca n-ai incercat niciodata reteta simpla de oua murate, o gustare delicioasa, nu ezita!
Ingrediente Reteta simpla de oua murate, o gustare delicioasa
Preparare Reteta simpla de oua murate, o gustare delicioasa
Am fiert ouale cca 10 minute, in apa cu sare si 2 linguri de otet. Le-am lasat la racit, le-am curatat de coaja si le-am intepat cu scobitoarea.
Am pus la fiert 1 l de apa, o lingura sare grunjoasa, 2 linguri condimente pentru muraturi, 75 ml otet si zahar dupa gust.
Pe fundul borcanelor am pus cateii de usturoi si ardeiul iute taiat , am asezat ouale, iar printre ele am adaugat ardeul (gogosarul) taiat julien. Dupa ce fiertura s-a racorit puntin am turnat-o in borcane. Se pastreaza in frigider mai mult timp. Se pot deschide dupa 4-5 zile.
Pofta buna!
Oua Faberge ati incercat vreodata? Sunt de mare efect!
Ne place tare mult si varianta asta de oua umplute in sos!
Pentru un aperitiv la fel de inedit, poti incerca si Oua umplute aurii