Struguri marinati

de Panacris in Muraturi, 24 Oct 2019 | 4997 vizualizari

 

Din seria fructe marinate. Ardelenii deobicei consumă lângă tocănițe și piure, compot de prune sau vișine, în loc de murături. Am savurat an de an gogoșari umpluți cu struguri, m-am gândit de ce să nu încerc să marinez, doar struguri și nu struguri albi și roșii din via de la țară.
 
Vă asigur că sunt minunați, dulci-acrișori și aromați! 

 

INGREDIENTE

  • Struguri roșii din soiul Hamburg cca. 1500 g,
  • Mărar uscat,
  • Hrean 2 rădăcini,
  • Oțet din vin 300 ml,
  • Apă 1000 ml,
  • Sare de mare 2 linguri,
  • Zahăr brun 2 linguri,
  • Semințe de muștar câte 1 linguriță ptr fiecare borcan,
  • Mix de piper (negru, rosu, alb, verde, coriandru) câte 1 linguriță ptr fiecare borcan,
  • Foaie de dafin, câte 1 bucată micuță, ptr fiecare borcan
  • Boabe de ienupăr, câte 1 boabă ptr fiecare borcan,
  • Boabe de enibahar, câte 1 boabă ptr fiecare borcan,
  • Cuișoare, câte 1 boabă ptr fiecare borcan.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Struguri marinati:

Strugurii se spală, se dezbobesc, adică se aleg bob cu bob de pe ciorchine.

În borcanele curățate și sterilizate, se așează bețe de mărar uscat, fâșii de hrean și mix de semințe.

Se umplu borcanele cu boabe de struguri, puțin mai îndesate, că se mai lasă, după ce se adaugă lichidul.

Oțetul, apa, sarea și zahărul se pun la fiert, după ce lichidul dă în clocot se lasă cca. 10 minute la fiert, la foc mediu.

Lichidul se toarnă fierbinte peste boabele de struguri din borcan, se mai pun două fâșii de hrean, boabele de ienupăr, enibahar, cuișoare și se închid ermetic, apoi se lasă la dunst uscat până a doua zi.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Struguri marinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

oanapl 1

26.10.2019, 21:12

Interesanta reteta!

Panacris 1

28.10.2019, 12:52

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Gherca Daniela 1

02.11.2019, 09:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet