O mâncare de fasole rapidă și tare gustoasă, pentru atunci când ești în criză de timp.
Curățăm legumele, le spălăm și le tocăm în cuburi.
Jumătate din cățeii de usturoi îi tăiem rondele, iar restul îi vom răzui spre final.
Tăiem cârnații în rondele mai groase.
Spălăm pătrunjelul și îl tocăm mărunt.
Punem uleiul la încins și prăjim rondelele de cârnați în el.
Le scoatem, apoi, cu o spumieră și le punem într-un vas.
În locul lor adăugăm legumele și le călim ușor, amestecându-le și picurând din când în când și puțină apă.
Când sunt pătrunse, adăugăm roșiile și le lăsăm să fiarbă la foc încet, până cuburile acestora se pasează și se transformă în sos.
Adăugăm, apoi, conținutul conservelor de fasole, iar peste un timp, condimentele: cimbrul, foile de dafin, piper măcinat.
Lăsăm mâncarea de fasole să fiarbă aproximativ 10 minute, apoi adăugăm și rondelele de cârnați afumați.
Mai lăsăm mâncarea pe foc alte 8-10 minute, potrivindu-i gustul cu condimente, sare și usturoi răzuit.
După stingerea focului, adăugăm pătrunjelul verde, tocat.
Servim mâncarea de fasole cu cârnați afumați, alături de murăturile preferate.
Să vă fie de folos!