Budinca de cartofi noi

de carmenvlad in Mancaruri de legume, 4 Iun 2011 | 6876 vizualizari

 

Ador cartofii noi, mogaldetele mici si tari sunt preferatele mele. Spalati doar, fara sa fie curatati de coaja, prajiti sau fierti, cu marar verde sau ierburi uscate, sunt o nebunie. Astazi, insa am facut o budinca cu cartofi noi.

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 500 g cartofi noi (4-5 cartofi, depinde de marimea lor si a vasului in care se prepara budinca)
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 300 g ciuperci
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 4 oua
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita boia dulce
  • Sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 lingurita Maggi, secretul gustului de legume
  • 3 felii de branza topita
  • 30 g pesmet pentru tapetat forma
  • 1 legatura marar verde proaspat

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi noi:

Se spala cartofii (nu se curata) si se fierb in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se taie rondele. Se presara peste ei sare si piper.
Ciupercile se fierb in apa cu sare si dupa ce se racesc se feliaza.
Se caleste ceapa taiata marunt si ardeiul gras taiat cubulete in 2-3 linguri de ulei. Se adauga ciupercile feliate, boiaua si secretul gustului. Se opreste focul si se lasa amestecul 5 minute sa se racoreasca.  Intr-un vas rezistent la caldura se pune restul de ulei, se tapeteza cu pesmet si se aseaza jumatate din feliile de cartofi. Se pune compozitia de ciuperci, se niveleza bine si apoi se pune restul de rondele de cartofi. Branza topita se rupe bucatele si se pune peste cartofi. Se dizolva pasta de tomate in 100 ml apa si se rastoarna peste budinca. Se da la cuptorul incins mediu pentru 30-35 de minute. Se bat ouale bine si se pun peste budinca. Se mai lasa 10 minute la cuptor sa se gratineze budinca, se opreste focul, se scoate forma si se presara marar proaspat tocat.

Se poate servi simplu cu putina smantana sau ca garnitura la o friptura de pui. La fel de bine, poate sa stea alaturi de un file de peste prajit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane cu marar si oregano