Reteta Pui cu ciuperci in sos de rosii, un deliciu ca la mama acasa
Imi place foarte mult sa gatesc pui cu sos de rosii si de data aceasta am incercat si cu ciuperci. Un deliciu, mai ales servit cu mamaliguta.
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: muschiulet de pui, pulpe de pui, ciuperci, rosii in suc propriu
Ingrediente pentru Reteta Pui cu ciuperci in sos de rosii, un deliciu ca la mama acasa:
Cum se prepara Reteta Pui cu ciuperci in sos de rosii, un deliciu ca la mama acasa:
Carnea se taie bucatele, se spala, se da cu sare si cu boia de ardei dulce, apoi se pune la foc intr-un wok impreuna cu 4-5 linguri de ulei si 300 ml apa. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pana cand scade apa.
Ciupercile se spala si se feliaza, apoi se pun peste carne, presarand putina sare peste ele. Se calesc putin, apoi se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba.
Rosiile se dau prin robot pentru a obtine suc.
Cand carnea si ciupercile sunt gata, se adauga sucul de rosii impreuna cu 50 ml apa, 3 frunze proaspete de busuioc, o foaie de dafin, cateva boabe de piper negru si putin maghiran uscat si se mai fierb circa 5 minute, pana cand sosul se leaga.
Dupa ce mancarea se racoreste putin, se adauga grauntii de usturoi curatati, spalati si pisati si patrunjelul spalat si tocat.
Sa incercati si aceasta reteta clasica si simpla, dar cu un gust extraordinar Cocos la cuptor cu sos de rosii si mujdei. Noua ne-a placut mult si Mancare de mazare cu ciocanele
Va recomandam cu drag si reteta Papricas de pui cu galuste