Pe ultima suta de metri de post, vin cu o reteta de tarta cu ciuperci tare gustoasa. Numai buna de pregatit pentru masa de seara, nu necesita mult timp de preparare, deci ideala zilele astea, cand sunt atatea treburi de facut...
Am scos aluatul din congelator si l-am lasat la dezghetat peste zi.
Am curatat si spalat ceapa si ciupercile, dupa care le-am tocat marunt.
Intr-o tigaie incinsa am turnat putin ulei si am calit ceapa si ciupercile. Doar un minut le-am lasat, nu e nevoie de mai mult timp.
Am intins foaia de aluat, am pus umplutura deasupra si am distribuit-o pe toata suprafata.
Am rulat aluatul, dupa care l-am crestat din loc in loc, cam la 1,5 cm sa zicem.
Am facut o coronita din rulada, dupa care am luat fiecare felie si am rasucit-o, astfel incat, la final, toate arata ca petalele unei flori.
Am uns aluatul cu putin ulei si am pus tarta la cuptor pana s-a rumenit, cam 15 minute.
Daca vi se pare ca nu s-a copt suficient, mai lasati-o cateva minute.