Reteta fina si cremoasa de cheesecake fara coacere cu fructe de padure

de deliciousflavours in Dulciuri, 20 Iul 2012 | 46938 vizualizari

 

Daca si la voi va fi cald in acest weekend, puteti sa incercati aceasta Reteta fina si cremoasa de cheesecake fara coacere cu fructe de padure! Weekend placut, pupici!

 

INGREDIENTE

Ce ne trebuie pentru Reteta fina si cremoasa de cheesecake fara coacere cu fructe de padure

  • Ingrediente blat:
  • 350 gr biscuiti digestivi
  • 150 gr unt/margarina
  • Ingrediente crema:
  • 250 gr branza ricotta
  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingurita pudra de vanilie
  • 75 ml apa/suc de compot
  • 1 pliculet gelatina granulata
  • Ingrediente jeleu fructe de padure
  • 200 gr fructe de padure (congelate)
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml apa
  • 2 foi gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta fina si cremoasa de cheesecake fara coacere cu fructe de padure:

Cum se prepara Reteta fina si cremoasa de cheesecake fara coacere cu fructe de padure

Macinam biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie sau in cazul in care nu aveti dati prin masina de tocat carne, dupa care amestecam cu untul moale. Framantam pana se omogenizeaza. Intr-o forma de tort cu peretii detasabili punem hartie de copt si intindem blatul de biscuiti.Uniformizam cu o lingura si dam la frigider pana pregatim crema.

Gelatina o punem sa se hidrateze in apa sau sucul de la compot timp de 10 minute, dupa care o topim pe baie de aburi si lasam deoparte.

Amestecam branza cu mascarpone, adaugam zaharul si pudra de vanilie. In gelatina topita si usor racorita adaugam o lingura din crema de branza, omogenizam, mai adaugam o lingura de crema, omogenizam, apoi adaugam la toata cantitatea de crema si amestecam usor. Frisca o mixam pana se intareste si o incorporam usor in crema de branza. Intindem peste blatul de biscuiti si dam din nou la rece pana pregatim si jeleul.

Punem fructele impreuna cu apa si zaharul pe foc si lasam sa fiarba vreo 10-15 minute, apoi le dam putin prin blender si lasam sa se racoreasca putin. Foile de gelatina le punem la inmuiat in putina apa rece cat se la acopere, apoi le topim pe baie de aburi. Punem peste gelatina topita din compozitia de fructe apoi adaugam la restul de fructe, amestecam bine si turnam peste crema de branza.

Dam din nou la rece cel putin 1 ora.

Pofta buna!

Si varianta cu ciocolata si zmeura e absolut delicioasa! - Desert cheesecake rece cu ciocolata si zmeura iar de o finete deosebita e si acest Cheesecake cu capsuni

Serviti alaturi de o limonada  rece si aromata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta fina si cremoasa de cheesecake fara coacere cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu capsuni si Green Sugar