Prajitura Deliciu cu alune si caramel

de gaby_duceag in Dulciuri, 23 Mai 2015 | 7069 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un vf cutit sare
  • 350 g alune prajite (eu am cumparat crude, nesarate, si le-am prajit eu)
  • 4 linguri Nutella
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 40 ml apa
  • 400 ml frisca lichida indulcita
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • In plus
  • un pachet de biscuiti simpli
  • cafea preparata
  • cacao pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Deliciu cu alune si caramel:

  1. Alunele crude, nesarate, prajeste-le intr-un vas cu fund dublu, amestecand mereu in vas, sa nu le arzi. Lasa-le la racit apoi toaca-le in bucati mari.
  2. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt/folie de aluminiu, pune alunele tocate si le distribuie uniform.
  3. Bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga zaharul treptat si bate pana la diluarea zaharului. Adauga faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nuca macinata, peste albusuri, omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.
  4. Compozitia obtinuta o distribui, lingura cu lingura, peste alunele  din tava, cu grija sa nu strici stratul cu alune, nivelezi frumos si bagi tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox. 25 minute . Blatul trebuie sa capete o culoare aurie.
  5. Fierbinte il rastorni pe un platou (ASTFEL INCAT STRATUL DE ALUNE SA FIE ACUM IN PARTEA SUPERIOARA! ), ii desprinzi folia si intinzi crema de ciocolata pe blatul cald, peste alune – Pui ciocolata lingura cu lingura , o lasi cateva secunde sa se incalzeasca, apoi nivelezi.
  6. Lasi sa se racoreasca apoi dai la frigider.
  7. Intre timp prepara crema.
  8. Caramelizeaza zaharul pana prinde culoarea chihlimbarului. Stinge cu apa rece, Lasa sa se dilueze, omogenizeaza si adauga galbenusurile usor batute.Lasi pe foc un minut/doua , sa se lege, apoi opresti focul si lasi amestecul sa se raceasca complet.
  9. Mixeazi frisca impreuna cu zaharul, intai la viteza mica apoi maresti la cea mai mare treapta a mixerului. Cand a inceput sa se lege frisca adaugi caramelul cu galbenusuri (racit bine) si mixezi in continuare.
  10. Te opresti cand crema este ferma, pufoasa. Ai grija sa nu mixezi prea mult sa branzesti crema.
  11. Scoate blatul de la rece, intinde jumatate din cantitatea de crema, distribuie apoi un strat de biscuiti inmuiati bine in cafea, intinde si restul de crema, niveleaza frumos si pudreaza cacao.
  12. Da prajitura la rece pentru cateva ore apoi portioneaz-o cum doresti
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Deliciu cu alune si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Deliciu