La multi ani, Valentin !
In cinstea lui va prezint Reteta de tort 54 de ani.
Un tort grozav cu ingrediente bune: oua, zahar, faina, nuca, ciocolata.
Iata cum se prepara Reteta de tort 54 de ani :
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat 8 linguri de zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am mixat cu 2 linguri de zahar, am adaugat ness-ul si cacao si am omogenizat, am adaugat 2 linguri de bezea, amestacand cu miscari lente de jos in sus, am adaugat faina , apoi doua linguri de bezea, amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am incorporat si nuca macinata si la final am incorporat restul de bezea, amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat cu hartie de copt forma de tort, am pus amestecul de blat in forma, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt blatul cca 35-40 min, am folosit testul scobitorii ca sa vad daca este copt blatul. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca. Am facut blatul seara si l-am lasat pana a doua zi cand l-am sectionat in patru.
Sirop : Am pus la fiert apa cu zaharul, cand a inceput sa clocoteasca am stins focul si am adaugat lichiorul, am lasat sa se raceasca.
Crema de ciocolata si nuca macinata : Intr-un castron de inox am pus ciocolata, untul si laptele, am asezat castronul pe baie de abur. Am amestecat continuu pana ce ciocolata sa topit. Am lasat sa se raceasca la temperatura camerei. Smantana pentru frisca am mixat-o cu 2 linguri de zahar vanilat, pana am obtinut o frisca ferma. In crema de ciocolata, racita, am incorporat frisca batuta ( sa fie la temperatura camerei, nu rece de la frigider ). Am adaugat lingura cu lingura, frisca in crema de ciocolata ( in caz ca se taie, e posibil, se pune castronul pe baie de abur si se drege). Dupa ce am incorporat toata frisca,am incorporat nuca si am adaugat romul si coniacul.
Crema decor : Am incalzit fondantul pe baie de abur, am adaugat o lingura de apa si colorant rosu. Fondantul topit l-am lasat 5-6 min sa se mai raceasca apoi l-am amestecat cu untul moale.
Asamblare : Pe un platou am asezat primul blat, l-am insiropt bine, apoi am intins o parte din crema, am asezat al doilea blat, l-am insiropat, am intins crema, am asezat al treilea blat, l-am insiropat, am intins crema si am asezat ultimul blat insiropat. Cu restul de crema am imbracat tortul.Am ornat cu crema de unt si fondant, ciocolata si cirese confiate.
Vezi si reteta de Tort Pavlova