Tort cu mousse de ciocolata si portocala 2

de T I M E A in Torturi, 31 Dec 2014 | 4036 vizualizari

 

Un tort minunat intr-o combinatie perfecta de ciocolata si portocala.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • Crema
  • 200 ml frisca lichida neindulcita (Pilos de la Lidl folosesc eu)
  • 6 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata de lapte
  • 200 ml frisca lichida indulcita Meggle
  • Sirop
  • zeama de la o portocala
  • 2 lingurite zahar pudra
  • aprox 70-100 ml apa
  • Pentru trandafiri
  • 1 lingura din crema de ciocolata + aprox 100 ml frisca lichida indulcita (Meggle)
  • coaja de portocala
  • ornamente/stelute colorate
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si portocala 2:

Blat

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (18-20 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de aprox 40 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt. Ultimele 5 minute eu las cuptorul deschis si doar apoi scot tava din cuptor

Blatul il scoatem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca complet. 

Cel mai bine se lucreaza cu un blat daca il facem seara si doua zi ne ocupam de taiat, asamblat. 

Crema

Amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp 1-2 ore. (verificam daca s-a intarit) 

Cand o scoatem din frigider o mixam cu mixerul la inceput la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema foarte fina si spumoasa.

Separat mixam 200 ml frisca indulcita apoi adaugam cate putin din compozitia ciocolatoasa mixand pe treapta mica a mixerului

Asamblare

Taiem blatul in trei parti egale. Ca sa avem un tort drept  punem foaia de sus la mijloc si cea de la mijloc deasupra.

Asezam prima foaie pe farfurie si o insiropam cu siropul de portocale obtinut prin amestecarea celor trei ingrediente mentionate mai sus. 

Ungem foaie de blat cu o treime din crema apoi urmeaza urmatoarea foaie de blat, la fel sirop si crema si deaupra ultima foaie, sirop si un strat mai subtire de crema pentru ca, cu restul imbracam si de jur imprejur tortul. O lingura de crema pastram pentru trandafirasi

Mixam inca aprox 100 ml frisca si adaugam in ea o lingura din crema. Ornam tortul deasupra cu trandafirasi apoi presaram coaja de portocala deasupra si pe margini.

La final asezam ornamentele colorate.

Dam tortul la frigider minim 2-3 ore inainte de servire. Cu cat sta mai multe ore la frigider este mai bun si inchegat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si portocala 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (17)

mirela0911 1

01.01.2015, 22:11

Wow!

mihaelar63 1

06.01.2015, 23:51

La multi ani !!! Cat de frumos este

T I M E A 1

07.01.2015, 11:35

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si nuca