Aceasta Reteta de tarta rasturnata cu mere m facut-o pentru sarbatoarea de St Valentin de anul trecut, o surpriza pentru sotul meu care apreciaza mult acest tip de desert
https://www.blogulluicatalina.com/2022/03/tarta-rasturnata-cu-mere.html
Ingredientele pentru aceasta reteta sunt: foietaj, mere, zahar, unt, smantana lichida, mascarpone, scortisoara
decor:
Curatati merele de coaja si taiati-le felii.
Puneti la topit untul intr-o tigaie cu zaharul de trestie.
Adaugati merele, batonul de scortisoara .
Gatiti la foc potrivit timp de 10 minute până cand merele se coloreaza.
Puneti apoi merele pe fundul unei tave de tarta unsa.
Iata cum se prepara Reteta de tarta rasturnata cu mere
Se prepară foaia de aluatul foetat.
Acoperiți merele cu aluatul, împingând aluatul între mere și marginile formei.
Se coace in cuptorul incalzit la 180 ° C timp de 30 de minute, sa fie rumenita.
Rasturnati vasul pe o farfurie dar nu-l ridicati imediat.
Asteptarea de cateva minute va facilita dezlipirea merelor. Pregatiti frisca.
Bateti smantana lichida cu zaharul.
Adaugati vanilia si mascarponele, bateti pana obtineti o frisca care se tine bine.
Decorati tarta si serviti.