Am vrut sa nu fie friptura in tava, deci am facut carnita pe bete de frigarui.
Pentru Reteta de pulpe de pui, gatite pe bete de frigarui, la cuptor sunt necesare urmatoarele ingrediente: pulpe de pui, ulei de masline, iaurt, boia, unt, usturoi.
Iata cum se prepara Reteta de pulpe de pui, gatite pe bete de frigarui, la cuptor
Spalam pulpele de pui, le uscam cu prosop de hartie, le scoatem pielea, le dezosam, le taiem cuburi nu prea mici si le amestecam cu restul ingredientelor.
Lasam 30minute sa se marineze carnita.
Asezam apoi carnea pe betele de frigarui, tinute in prealabil in apa timp de 3-4minute, pentru a evita arderea capetelor.
Nu ingramadim carnea pe bete.
Alegem o tava mai ingusta decat lungimea betelor si le asezam deasupra.
Dam tava la cuptor pentru o ora, dar la fiecare 10-15 minute o scoatem si ungem carnita cu untul topit, amestecat cu usturoiul zdrobit. De asemenea, le intoarcem pe fiecare parte pentru a se rumeni frumos.
Eu le-am servit cu cartofi condimentati, la cuptor si o salata verde.
A fost foarte bun si satios!
Pofta buna!
Vezi si reteta de Gyros de pui.
1
Carnita se poate aseza si pe un gratar sprijinit de o tava. Eu nu am avut un gratar potrivit pentru tava, asa ca le-am sprijinit direct pe ea.
2
Ca sa nu miroase a ars de la sosul care se scurge in tava, turnam putina apa, chiar de la inceput.