Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel

de miremirc in Prajituri, 5 Iun 2011 | 301506 vizualizari

 

 Pentru aceasta Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel, sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, nuci, lapte, unt, caramel. Pregatim aceasta reteta de fiecare data de sarbatori sau la orice eveniment important

 

INGREDIENTE

Ingredientele Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri nuci macinate
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 250 g unt
  • Caramel :
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • Glazura :
  • 3 albusuri
  • 200 g zahar
  • Decor :
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel

Pentru blat: mixam ouale cu zaharul pana se albesc, adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava (25*35cm). Am folosit o tava mai mica si a iesit putin cam prea inalta prajitura .Coacem cam 20 minute. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua, pe orizontala .

Pentru crema: batem galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. In faina adaugam laptele treptat amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase. Turnam apoi peste spuma de galbenusuri si punem castronul pe aburi, amestecand mereu pana se ingroasa crema. Lasam crema sa se raceasca. Untul adus la temperatura camerei il mixam spumos iar in el punem cate o lingura din crema racita si omogenizam, pana incorporam toata crema.

Pentru caramel: punem pe foc intr-o craticioara zaharul si amestecam pana se topeste; luam de pe foc si adaugam untul, amestecand bine de tot. Cu ajutorul unei linguri, stropim cele 2 blaturi cu aceste caramel cald. Lasam cam 5 minute sa se raceasca caramelul si incepem asamblarea prajiturii astfel : primul blat- jumatate de caramel-jumatate de crema- al doilea blat- restul de caramel- restul de crema.

Pentru glazura: tot pe aburi mixam albusurile cu un praf de sare si zaharul pana se intaresc. Asezam bezeaua calda peste crema.

Deasupra radem ciocolata milka dark sau fiecare ce fel de ciocolata doreste.

Va doresc sa incercati aceasta prajitura pentru ca este foarte foarte bunaa :)

Vezi si reteta de Prajitura Regina Maria

Poate-ti place si Desert prajitura intercontinental 

A absolut delicioasa si Prajitura Bounty

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

CristianaGhiuro 1

17.11.2019, 09:03

Nu recomand rețeta asta. Este ZAHAR CU CREMA. Horror. Am stricat o gramada de alimente timp și nervi. Am aruncat toată prăjitura

Sidy 1

23.12.2020, 07:09

O prajitura foarte, foarte gustoasa ! De ce trebuie sa fim rele ? Nu va place ca e prea mult zahar sau unt ? Puneti mai putin, nu se va intampla nimic rau !
Mie imi place enorm, am facut-o de multe ori si a iesit perfecta !

trifadalia 1

13.12.2023, 11:28

Demult nu am mancat aceasta prajitura. Candva toata lumea o facea era la moda , gustul oricum nu si-l pierde

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Carpati