Pentru aceasta Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel, sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, nuci, lapte, unt, caramel. Pregatim aceasta reteta de fiecare data de sarbatori sau la orice eveniment important
Ingredientele Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel
Pentru blat: mixam ouale cu zaharul pana se albesc, adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava (25*35cm). Am folosit o tava mai mica si a iesit putin cam prea inalta prajitura .Coacem cam 20 minute. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua, pe orizontala .
Pentru crema: batem galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. In faina adaugam laptele treptat amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase. Turnam apoi peste spuma de galbenusuri si punem castronul pe aburi, amestecand mereu pana se ingroasa crema. Lasam crema sa se raceasca. Untul adus la temperatura camerei il mixam spumos iar in el punem cate o lingura din crema racita si omogenizam, pana incorporam toata crema.
Pentru caramel: punem pe foc intr-o craticioara zaharul si amestecam pana se topeste; luam de pe foc si adaugam untul, amestecand bine de tot. Cu ajutorul unei linguri, stropim cele 2 blaturi cu aceste caramel cald. Lasam cam 5 minute sa se raceasca caramelul si incepem asamblarea prajiturii astfel : primul blat- jumatate de caramel-jumatate de crema- al doilea blat- restul de caramel- restul de crema.
Pentru glazura: tot pe aburi mixam albusurile cu un praf de sare si zaharul pana se intaresc. Asezam bezeaua calda peste crema.
Deasupra radem ciocolata milka dark sau fiecare ce fel de ciocolata doreste.
Va doresc sa incercati aceasta prajitura pentru ca este foarte foarte bunaa :)
Vezi si reteta de Prajitura Regina Maria
Poate-ti place si Desert prajitura intercontinental
A absolut delicioasa si Prajitura Bounty