Rulada cu branza dulce si capsuni

de papabundetot in Prajituri, 16 Iun 2013 | 3752 vizualizari

 

Reteta acestei rulade am gasit-o mai demult intr-un ziar…sper sa nu gresesc,CLICK,dar nu sunt sigura ca e ceva vreme de atunci si…nici memoria mea nu mai e ce a fost odata…ma rog,ideea e buna insa rulada pot spune ca nu mi s-a parut atat de buna pe cum arata de bine …pentru cine s-a uitat la Masterchef…e acolo o concurenta care a spus despre ea ca spera ca gateste la fel de bine pe cum arata ),eee rulada mea nu e chiar asa,doar arata foarte bine dar la gust mie mi s-a parut un pic uscata ,respectand intocmai reteta.Poate daca as mai face-o odata as schimba cate ceva…cel putin pentru gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 6 linguri de faina alba,
  • 4 linguri cacao,
  • 1 esenta de rom
  • Ingrediente umplutura:
  • 100 gr unt,
  • 350 gr branza dulce,
  • zahar pudra dupa gust,
  • coaja de la o lamaie,
  • 150 gr capsune.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu branza dulce si capsuni:

Mod de preparare blat: Se bat albusurile spuma tare,adaugam apoi zaharul (eu intotdeauna pun zaharul dupa ce albusurile sunt deja batute bine),se adauga galbenusurile,cacao,esenta si faina.Se amesteca compozitia bine de tot si se pune intr-o tava la copt. Nu o lasam mai mult de 15 min…nici nu e nevoie ca aluatul este relativ subtire. Se scoate aluatul din cuptor si cat e cald se ruleaza intr-un prosop si il lasam la racit. Intre timp…

Pentru compozitie: amestecam untul cu zaharul pudra,adaugam apoi branza,coaja de lamaie,optional si zeama,si amestecam totul bine.la sfarsit adaugam capsunile taiate cubulete (eu am pastrat cateva si pentru ornat).Intre timp blatul s-a racit,in desfacem din prosop,intindem pe el compozitia,il rulam la loc si decoram dupa gust si imaginatie.

Trebuie ca rulada sa stea la rece cel putin o ora. In cazul meu…a iesit cum se vede mai jos:) Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu branza dulce si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada marmorata, cu capsune si frisca