Pentru ca urmeaza sa vizitez o fetita cu codite tare draga mie, am zis sa ''botez'' prajitura cu numele ei. Asa a aparut Reteta de prajitura Ilinca.
Nu stiu cum se face ca eu mereu am de zis ceva in introducere. Sunt in deplasare o saptamana, dar am fost inspirata sa-mi iau mixerul, tava, cantarul si fondantul cu mine, restul este improvizatie cu ce am avut la indemana, asa-i la casa de tineri incepatori in ale traiului impreuna. Era sa uit ce e mai important, am sectionat si portionat prajitura cu satarul, era singurul ''cutit'' care taia foarte bine.Una peste alta , degustatorul meu Toni mi-a dat girul ca este foarte buna, exact cum ii place lui, astept verdictul Ilincai.
Ingredientele pentru Reteta de prajitura Ilinca sunt: oua, zahar, nuca, faina, unt, fondant, banane, smantana.
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Ilinca
Blat : Am tapetat tava cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu cele 2 linguri de ulei cateva minute. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. In bezeaua obtinuta am incorporat galbenusurile amestecate cu uleiul, cu miscari lente de jos in sus. La final am adaugat nuca si faina amestecate,le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in tava tapetata, am dat tava la cuptorul preincalzit la 175 grade pentru cca 30 min, am facut testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine blatul, apoi l-am sectionat in doua parti.
Sirop : Intr-o craticioara am pus zaharul si l-am pus pe foc sa se caramelizeze, apoi am adaugat apa, cu grija, am lasat sa se topeasca tot zaharul caramel, apoi am dat la rece siropul
Crema : Intr-un castron de inox am pus fondantul ( il aveam deja facut cu cacao), am asezat castronul pe baiae de abur si am lasat sa se incalzeasca fondantul pana ce a devenit fluid. Separat am mixat bine untul moale, apoi am inceput sa adaug putin cate putin fondant ( atentie nu foarte fierbinte) si sa mixez. Am procedat asa pana ce am terminat tot fondantul si am obtinut o crema spumoasa. Am lasat crema vreo ora la rece, adica pe balcon nu in frigider, apoi am mixat 2-3 min.
Frisca : Smantana rece de la frigider impreuna cu zaharul pudra le-am mixat pana am obtinut o frisca ferma.
Asamblare : Am asezat blatul pe un fund ( ca n-am avut altceva) l-am sectionat cu satarul, ca era singurul obiect care taia bine,am obtinut doua parti de blat. Am insiropat bine prima parte am luat cam jumatate din crema si am intins-o peste blat, am asezat un strat de rondele de banana peste crema, apoi am asezat a doua parte de blat insiropata, am intins peste blat crema ramasa, mai putin 2 linguri, peste crema am intins un strat de frisca. Am portionat prajitura in 15 parti aproximativ egale, avand in vedere ca lucram ca la macelarie, cu satarul n-au iesit chiar egale ( dar nu se vede din avion) apoi am facut cate un mot de crema pe fiecare bucatica in parte si am decorat cu cirese negre din dulceata. Asta-i prajitura '' cu satarul''...emoticon hazliu.....
Vezi si reteta de Prajitura cu mere si nuci.