Dupa cum stiti sunt foarte multe retete de tiramisu, am incercat si eu mai multe dar aceasta este Tiramisu reţeta originală, fara lapte, albusuri sau frisca. Incercati-o si nu veti regreta. Tiramisu este preferata mea si o fac pe toata perioada verii.
Tiramisu reţeta originală
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul vreo 8 minute. Se adauga 1/2 din cantitatea de amaretto si se amesteca iar. Separat se bate putin crema mascarpone si apoi se adauga la galbenusuri.Cealalta jumatate de amaretoo se pune in cafea sa-i dea aroma. Daca nu aveti amaretto folositi cognac, ii da o aroma aparte. Cafeaua se strecoara bine de zat.
Piscoturile se inmoaie repede pentru 2 secunde in cafeaua racita. Se aseaza intr-un vas un rand de piscoturi si deasupra crema. Ultimul strat va fi de crema. Se orneaza cu cacao si boabe de cafea. De preferat a se orna cu cacaoa a doua zi inainte de servire.Cine doreste poate presara si cappuccino sau ness amestecat cu cacaoa. Se tine la frigider 24 ore. Am facut mai multe retete de tiramisu dar reteta originala nu contine lapte sau frisca.