Initial bucata de piept de porc am vrut sa o pun in tuciul cu sarmale, apoi sa o portionez in 6 bucati ( atat imi trebuiau) doar ca m-am razgandit ca mi-am amintit eu ca vazusem la Misulica ( bucataras Mihaelar63) o reteta, n-am mai avut timp sa caut reteta ei, retinusem ca a invelit carnea in foi de varza. Asa ca am facut cum m-a dus pe mine capul, adica in stilul meu.
Pentru Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza sunt necesare cateva ingrediente: piept de porc afumat, varza acra, untura.
Iata cum se prepara Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza
Mai intai am pisat piperul, apoi am ales foile de varza mai mari, ca sa pot sa imbrac bine pieptul de porc. Am intins 2-3 foi de varza , le-am uns cu untura, am asezat pieptul de porc, am presarat piperul pisat, apoi am invelit cu alte foi de varza unse cu untura, am imbracat bine pieptul de porc, l-am legat, l-am asezat intr-un vas de lut cu capac.
Am asezat vasul in cuptor, am aprins focul la cuptor si l-am dat la mic spre mediu. Am lasat cca 1 si 1/2 ora vasul cu capacul pus, apoi am scos capacul si am mai lasat cca 30 min cat sa se rumeneasca foile de varza.
Am scos vasul din cuptor si am lasat sa se raceasca bine, apoi am portionat in felii pieptul de porc, 6 felii imi trebuiau mie sa le pun pe farfuriile de pomana, a 7-a am savurat-o eu. Vorba aia, trebuia sa fie si cineva cobai :)))))))))))))))), a iesit atat de frageda carnea si asa frumoasa, deliciu, cu siguranta mai repet figura, mi-a placut mult.