Astazi va impartasesc reteta de piept de curcan cu ciuperci in sos de rosii cu smantana.
Este o mancare rapida si gustoasa, chiar si pe placul celor mai pretentiosi (asta in cazul meu) si m-am bucurat sa vad ca le-a placut si copiilor.
Ca si ingrediente, avem nevoie de piept de curcan, ciuperci, sos de rosii, smantana.
Iata cum se prepara Reteta de piept de curcan cu ciuperci in sos de rosii cu smantana
Se taie carnea in bucati mai mici (sau dupa cum doriti) si se pune la calit in 2 linguri de ulei. Se amesteca si se lasa sa se rumeneasca usor apoi se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte.
Ceapa se taie julienne, la fel si ardeiul. Ciupercile se curata si se feliaza. Se pune si restul de ulei la incins, se adauga ceapa sa se caleasca, ardeiul si ciupercile, se adauga condimentele, sarea, piperul, boiaua si rozmarinul, se amesteca bine apoi se adauga rosiile in sos. Se lasa sa dea doua trei clocote apoi se pune carnea si se lasa sa fiarba impreuna, la foc mic, cca 15 minute.
La final se adauga usturoiul feliat si smantana. Se amesteca, se lasa sa mai dea 2-3 clocote apoi se stinge focul. Se presara patrunjel verde tocat, se acopera vasul cu capac si se lasa sa se odihneasca putin si sa combine aromele.
Intre timp se pune si orezul la fiert si se serveste ca si garnitura impreuna cu aceasta mancare delicioasa.
Pofta buna!