Desert negresa cu dovleac si migdale

de oanapl in Prajituri, 26 Sep 2021 | 2919 vizualizari

 

Dacă tot a început sezonul dovleacului, vă invit să încercați o rețetă delicioasă, cu un blat umed care se topește în gură. E un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • -pentru blat (30x20 cm):
  • 130g ciocolată neagră
  • 80g cafea fierbinte
  • 150g iaurt grecesc
  • 130g ulei
  • 4 ouă mici
  • 200g făină
  • 200g zahăr
  • 60g cacao extra black
  • 5g praf de copt
  • 2g sare
  • -pentru crema de dovleac:
  • 350g piure de dovleac
  • 150g mascarpone
  • 1 ou
  • 50g zahăr
  • 2 linguri făină
  • 30g fulgi de migdale
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu dovleac si migdale:

Tai dovleacul în 2, îndepărtezi semințele apoi îl tai felii și îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl introduci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 50 de minute. După ce se răcorește pasezi miezul de dovleac cu blenderul vertical.

 

Pentru blat:

Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se răcorească.

Pui într-un castron ouăle, uleiul și iartul și amesteci cu un tel, apoi  adaugi crema de ciocolată și omogenizezi. Ideal este ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.

Într-un alt vas pui făina, cacaoa, zahărul măcinat, sarea și praful de copt și omogenizezi amestecul, apoi îl cerni peste compoziția lichidă și omogenizezi cu telul. Nu se amestecă decât până când amestecul este omogen.

Tapetezi cu hârtie de copt tava (20x30 cm), apoi torni compoziția, păstrând 5 linguri din compoziție.

Pentru cremă, mixezi 350g de piure de dovleac cu un ou, crema mascarpone și zahărul. Adaugi făina și omogenizezi. Adaugi fulgii de migdale și omogenizezi ușor.

Pui crema de dovleac cu lingura din loc în loc peste aluat, apoi adaugi restul de aluat deasupra și marmorezi compoziția cu ajutorul unei furculițe.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 150 de grade C, pentru 50-55 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Transferi prăjitura pe un grătar sau un fund de lemn. După ce s-a răcit o servești.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu dovleac si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec in doua culori