Pentru aceasta Reteta de mancare de post cu urzici, am folosit ca si planta aromatizanta, Hasmatuchi. O ador si o folosesc primavara la ciorbite. Urzicile au iesit grozave si cred ca merg foarte bine impreuna.
Pentru aceasta reteta sunt necesare cateva ingrediente: urzici, ulei, usturoi, ceapa, faina, hasmatuchi.
Iata cum se prepara Reteta de mancare de post cu urzici
Am curatat bine urzicile, le-am spalat in multe ape si le-am pus la fiert intr-o oala cu apa fierbinte in care am adaugat putina sare. Le-am tinut la fiert pana ce codita s-a inmuiat, apoi le-am scos intr-o strecuratoare si le-am lasat sa se racoreasca putin. Nu aruncam apa in care au fiert urzicile. Cand s-au racorit, le-am taiat marunt.
Intre timp, am taiat ceapa marunt si am calit-o in ulei, adaugand cate putina apa in care au fiert urzicile.
Cand ceapa s-a inmuiat, am adaugat jumatate din usturoiul zdrobit, un praf de piper negru macinat si urzicile taiate. Am amestecat bine, apoi am turnat faina dizolvata in 250 ml apa de urzici Am tinut la fiert 10 minute adaugand cate putina zeama. pana am obtinut cosistenta dorita.
La final, am gustat de sare, am adaugat restul de usturoi si hasmatuchiul.
Servim pe paine prajita sau cu mamaliga.
Pofta buna!