Ciuperci marocane cu cus cus

de Toamna07 in Mancaruri de post, 15 Iul 2013 | 4704 vizualizari

 

Un deliciu vegetarian plin de savoare din bucataria marocana!

 

INGREDIENTE

  • 400 g de rosii,tocate
  • 400 g naut fiert,scurs
  • 200 g cuscus
  • 50 g prune uscate,taiate cuburi
  • 1 ceapa rosie,taiata felii
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita chimion macinat
  • fulgi de chilli(optional)
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 lingurita de miere lichida
  • patrunjel tocat grosier
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci marocane cu cus cus:

1.Se prajeste ceapa in ulei timp de 5 minute,pana se inmoaie.Se adauga scortisoara si chimionul si se mai calesc 1 minut,amestecand.Se adauga ciupercile,se calesc 2-3 minute,apoi se toarna rosiile,nautul,mierea si amestecam.Comdimentam cu sare si piper si lasam la fiert 7-8 minute,la capac.

2.Intre timp,se amesteca intr-un bol cuscusul cu prunele uscate,sare,piper,chilli.Se toarna 300 ml de apa clocotita deasupra,se amesteca usor,apoi se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se patrunda cam 7 minute sau pana se inmoaie cuscusul si se rehidrateaza prunele.

3.Pentru servit,se desfac boabele de cuscus cu o furculita,se amesteca cu patrunjelul si se toarna deasupra amestecul de ciuperci si naut.

Delicios! Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci marocane cu cus cus" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post