Aceasta reteta este absolut delicioasa, se pregataste usor si la fel de usor dispare din farfurie. Este reteta veche si foarte veche, dar poate fi mereu la moda. Familia este pur si simplu indragostita de aceasta reteta. Se poate manca si calda cu mamaliguta si sos de smantana cu usturoi, dar se poate manca si rece cu mustar sau ceapa.
Pentru Reteta de coaste de porc sunt necesare cateva ingrediente: costite, bors, condimente, ulei.
Iata cum se prepara Reteta de coaste de porc.
Se taie coastele in doua bucati si se pun intr-o oala la fiert in apa cu bors de putina, sare, piper boabe, foi de dafin, catei de usturoi, oregano si rozmarin. Se fierbe cu capac si la foc iute.
Cand coastele sunt fierte, se opreste focul si se scot pe un platou.
Se prepara un sos din miere de albine, ulei, cam 100 ml supa de la carne, boia de ardei dulce,s e poate pune si iute, dar eu am pus doar dulce si usturoi granulat.
Intr-o tava se pune hartie de copt, se unge hartia cu sos si se pun coastele peste hartie, apoi se ung coastele cu sosul obtinut.
Se da tava la cuptor la foc mare pentru circa 20 minute sau chiar mai putin, din cand in cand se deschide cuptorul si se ia cu lingura sos care se pune peste coaste. Cand sosul a scazut, se opreste focul si se prepara un sos din usturoi cu smantana grasa, se mai pune la foc si de o mamaliguta mare sa ajunga la toata lumea.
Sa aveti pofta, dragilor la o reteta absolut delicoasa ca la mama acasa!
Vezi si reteta de Coaste afumate.