Pentru cina si nu numai, va prezint Reteta de chiftelute cu sos si piure la cuptor, relativ simpla, dar foarte gustoasa, chiar si reincalzita la cuptorul cu microunde.
Ingredientele pentru aceasta reteta sunt: carne tocata, paine, oua, usturoi, ulei, faina, bulion, paprika, piper, cartofi, unt, lapte.
Iata cum se prepaara Reteta de chiftelute cu sos si piure la cuptor
Pentru chiftelute, dam toate ingredientele prin masina de tocat carne, apoi amestecam cu ouale,verdeata, sarea, piperul si facem bilute din compozitie, le trecem prin pesmet apoi le prajim pe toate in ulei fierbinte.
Pentru sos, pregatim o tigaie groasa in care punem uleiul la infierbantat, adaugam faina, rumenim foarte putin, adaugam bulionul, stingem cu cate putina apa pana se omogenizeaza, adaugam frunza dafin, condimentele si lasam sa fiarba 5 minute. Adaugam apoi chiftelutele si lasam inca 5 minute la foc mic sa se combine aromele.
Cartofii fierti se paseaza impreuna cu untul, se amesteca cu telul sau cu mixerul si adaugam putin lapte fierbinte daca este nevoie, pentru o consistenta cremoasa.
Ungem cu unt, un vas termorezistent, distribuim piureul uniform apoi asezam chiftelutele una langa alta. Le apasam, pentru a se scufunda putin in piure si turnam sosul deasupra.
Dam la cuptor 25-30 minute, pana se rumeneste putin deasupra.
Vezi si reteta de Chiftele marinate