Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa este foarte buna servita si simpla, alaturi de rosii proaspete si ca garnitura la friptura.
Ingrediente Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa
Preparare Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in patru.
Ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti, cu sare, pentru 20 minute.
Mararul il tocam marunt.
Branza o sfaramam cu furculita si o amestecam cu o parte din mararul tocat.
Batem ouale si le amestecam cu smantana si restul de marar tocat.
Cand se fierb cartofii, ii scurgem si ii punem intr-o forma termorezistenta unsa cu unt.
Punem branza peste cartofi si amestecam usor, apoi punem deasupra ouale batute cu smantana si marar si dam la cuptor pentru 20 minute la 180 grade, pana se formeaza o crusta frumoasa.
Pot fi serviti atat calzi cat si reci.
Poti incerca si reteta de Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica Noua ne plac la fel de mult si acesti Cartofi frantuzesti
Recomandam si Cartofi la Cuptor cu Sos de Smantana
1
Daca branza este prea tare se poate pune si cubulete de unt printre cartofi, sau mai multa smantana pentru a nu iesi prea uscata budinca.