Reteta Branzoici, gustul copilariei intr-o reteta simpla si delicioasa

de Criss in Dulciuri, 18 Feb 2012 | 86929 vizualizari

 

Reteta Branzoici, gustul copilariei intr-o reteta simpla si delicioasa
Dupa o scurta absenta (motivata zic eu) am revenit cu niste placinte calde si pufoase, pentru voi!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Reteta Branzoici, gustul copilariei intr-o reteta simpla si delicioasa:

Aluat:

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt topit
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 25 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • coaja rasa de lamaie sau portocale

Pentru umplutura:

  • 500 g branza dulce de vaca
  • 2 galbenusuri de ou
  • zahar dupa gust
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • stafide (optional)
  • coji de portocale confiate
  • 1 lingura gris
  • + un galbenus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta Branzoici, gustul copilariei intr-o reteta simpla si delicioasa:

Cum se prepara Reteta Branzoici, gustul copilariei intr-o reteta simpla si delicioasa:

Aluat: Drojdia se freaca cu o lingurita de zahar, pana se lichefiaza. Se adauga laptele caldut si o lingura de faina si se lasa sa creasca maiaua. Faina se amesteca cu zaharul, oul, galbenusul, aromele si coaja de lamaie sau portocale. Se toarna laptele cu drojdia. Se framanta aluatul si dupa ce s-a adaugat tot laptele, se pune si untul topit. Se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Se lasa sa creasca o ora, timp in care pregatim umplutura.

Umplutura:  Frecam galbenusurile cu zaharul si aromele, adaugam branza si o lingura de gris .

Intindem aluatul, taiem patratele, in mijlocul fiecarui patrat punem o lingura de umplutura si unim cele 4 colturi ale patratului. Ungem cu galbenus si coacem la 180 grade, pentru cca 25-30 minute.

Pudram cu zahar si servim fara mila.

Aveti aici si reteta de Poale-n brau, ca la mama acasa, iar aici reteta de Branzoaice pentru care nu poti tine cont ca sunt fierbinti si le mananci cu pofta! :D

La fel de delicioase sunt si aceste Branzoaice, pufoase si aromate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Branzoici, gustul copilariei intr-o reteta simpla si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

babi5 1

06.08.2013, 18:51

TimisAny 1

24.04.2018, 19:01

la ce grade trebuie facute ? ps nu ai mentionat

OfeliaStanescu56 1

04.06.2020, 00:31

Ha,ha,ha!
Stiu de branzoaice, nu de branzoici! O sa incerc reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau cu telemea