Mancare de ardei copti

de Rocsi in Mancaruri de post, 17 Ian 2011 | 4161 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei galbeni
  • 1 kg ardei kapia
  • 2 cepe potrivite
  • 3-4 rosii mari de gradina
  • 1 catel de usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ardei copti:

Ardeii galbeni si kapia ii coaceti pe o tabla (sau pe o tigaie grill mai uzata, in cuptor), pe toate partile.
Ii puneti fierbinti intr-o cratita, ii presarati cu sare si ii acoperiti cu un capac.
Ii lasati acolo sa se racoreasca.
Ii decojiti bine, le scoateti cotoarele si semintele. Ii taiati fasii pe lung.
Ceapa curatata o tocati marunt.
Rosiile spalate le puneti intr-o cratita cu apa fierbinte, le lasati cam 2 minute sa clocoteasca.
Le scoateti cu o paleta pe o farfurie, sa se racoreasca.
Le decojiti de pielita si le taiati cubulete.
Intr-o cratita incingeti uleiul.
Puneti ceapa, o inabusiti 1-2 minute, apoi turnati putina apa.
Cand ceapa este patrunsa cam pe jumatate, dati drumul fasiilor de ardei cu tot cu zeama lasata de acestia.
Lasati sa fiarba la foc potrivit.
Cand zeama a scazut cam pe jumatate, adaugati rosiile.
Presarati sare si piper dupa gust.
Amestecati din cand in cand, lasati pe foc pana mancarea a scazut bine, dar sa ramana totusi putina zeama.
Cand este gata, adaugati usturoiul curatat si tocat marunt.
Trageti cratita de pe foc, presarati patrunjel verde tocat deasupra si acoperiti pentru 10 minute preparatul.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de post