Ardeii galbeni si kapia ii coaceti pe o tabla (sau pe o tigaie grill mai uzata, in cuptor), pe toate partile.
Ii puneti fierbinti intr-o cratita, ii presarati cu sare si ii acoperiti cu un capac.
Ii lasati acolo sa se racoreasca.
Ii decojiti bine, le scoateti cotoarele si semintele. Ii taiati fasii pe lung.
Ceapa curatata o tocati marunt.
Rosiile spalate le puneti intr-o cratita cu apa fierbinte, le lasati cam 2 minute sa clocoteasca.
Le scoateti cu o paleta pe o farfurie, sa se racoreasca.
Le decojiti de pielita si le taiati cubulete.
Intr-o cratita incingeti uleiul.
Puneti ceapa, o inabusiti 1-2 minute, apoi turnati putina apa.
Cand ceapa este patrunsa cam pe jumatate, dati drumul fasiilor de ardei cu tot cu zeama lasata de acestia.
Lasati sa fiarba la foc potrivit.
Cand zeama a scazut cam pe jumatate, adaugati rosiile.
Presarati sare si piper dupa gust.
Amestecati din cand in cand, lasati pe foc pana mancarea a scazut bine, dar sa ramana totusi putina zeama.
Cand este gata, adaugati usturoiul curatat si tocat marunt.
Trageti cratita de pe foc, presarati patrunjel verde tocat deasupra si acoperiti pentru 10 minute preparatul.
Sa aveti pofta!