Rata umpluta

de Dea_Dea in Rata, 24 Feb 2018 | 8987 vizualizari

 

simplu si bun 

 

INGREDIENTE

  • rata (2kg)
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 portocala
  • sare
  • piper
  • boia
  • miere
  • ulei
  • 200 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata umpluta:

 

Curatam si taiem morcovii, cartofii si portocala cubulete.

Rata o ungem in interior cu ulei si condimentam cu sare, piper si boia, apoi punem cartofii, morcovii si portocala. Luam acul si ata si o coasem. Ungem rata la suprafata cu ulei si iarasi condimentam. 

Preincalzim cuptorul la 180 C, intr-o tava punem ulei si apa si punem rata. O acoperim cu folie de aluminium si o dam la cuptor pentru 2 hr.

In timpul asta mai intoarcem rata si pe partea cealalta, iar cand este aproape facuta, ungem cu miere si mai dam la cuptor 10-15 min.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de rata cu sos de vin rosu