Piept de gasca afumat cu varza caramelizata

de nico15 in Rata, 6 Noi 2010 | 10448 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept gasca(200-300 gr)
  • 1 varza mica rosie
  • 2-3 linguri de zahar(brun de preferinta)
  • 50 ml de otet balsamic
  • 2 felii de portocale
  • 3 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 1 floricica de anason
  • 150 ml de vin rosu,
  • 1/2 ceasca de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de gasca afumat cu varza caramelizata:

Se pune zaharul intr-o cratita pentru a se carameliza, dupa ce zaharul este aproape topit se adauga, ½ de ceasca de apa si se continua fierberea, se pune floricica de anason, otetul balsamic si vinul,continuandu-se fierberea pana scade.

Se toaca varza se adauga usturoiul taiat fasiute si se pune in cratita pentru a se carameliza, se lasa maxim 5(cinci) minute.

Separat se ia pieptul de gasca afumat, pe partea cu grasimea se face ca un gratar, taieturi paralele, dupa care se pune intr-o tigaie pe foc fara ulei, deoarece grasimea se va topi, se lasa 5 minute pe fiecare parte. Dupa care se va lua o forma metalica in care vom pune un pic din grasimea topita, 50 ml de vin si un catel de usturoi zdrobit si vom pune forma pe un trepied care se va introduce in cuptor, se va lasa 10-15 minute, se verifica inainte de a se scoate de la cuptor. Cand este facut se scoate iar farfuria se va decora ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de gasca afumat cu varza caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]