Ciorbă din carne de rățoi, acrită cu zeamă de varză

de Panacris in Rata, 3 Feb 2014 | 14098 vizualizari

 

De data asta am achiziționat un rățoi, de la tarancuta_romania;) Un rățoi de vreo 3000 g cu organe;) Așa că am avut suficientă materie primă pentru un borș, acrit cu zeamă de varză și un paprikaș generos. Bonus, am topit grăsimea și am obținut o mână de jumări de rață plus un borcănel de untură.gata cu vorba, să trecem la treabă.

 

INGREDIENTE

  • organe de rățoi ( pipotă, ficat, inimă, rinichi),
  • gât de rățoi,
  • carcasa de la piept și spate,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • legume congelate ( morcovi, conopoidă, varză de bruxelles, ardei gras, praz, țelină) cca. 400 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin,
  • boia de ardei dulce,
  • pastă de gogoșari Panacris,
  • bulion de roșii Panacris ( rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/bulion-panacris-35539.html ),
  • zeamă de varză cca. 1000 ml,
  • leuștean,
  • fidea cu ou.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă din carne de rățoi, acrită cu zeamă de varză:

Carcasa de rață și organele se pun la fiert în multă apă rece, la foc mediu cca. 60 de minute. Se spumeazăla nevoie.

După cele 60 de minute, se pune la călit ceapa tocată mărunt, în puțină zeamă de supă, se adaugă legumele, mirodeniile, organele de găscă și carnea fiartă, luată de pe os, se mai lasă la fiert cca. 20 minute până se combină gusturile. Între timp zeama de varză se dă în clocot și se adaugă la ciorbiță. Spre finalul fierberii se adaugă fideaua și leușteanul, lăsându-se la fiert cca. 5 minute la foc mic neacoperit. Se servește fierbinte ca atare sau cu  smântână și ardei iute, acompaniată de pâine sau mămăligă rece.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă din carne de rățoi, acrită cu zeamă de varză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Micutza Luana 1

04.02.2014, 12:38

pregateste gamela si scrie adresa da .

Lavinia 1

04.02.2014, 21:20

am apa in gura

jolygina 1

05.02.2014, 14:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel - Reteta gustoasa cu smantana