Rata pe varza

de Bunica in Rata, 22 Mar 2012 | 11218 vizualizari

 

Aveam o rata in congelator si demult ii pusesem gand rau. Astazi i-a venit randul si am zis: pe varza cu tine!

 

INGREDIENTE

  • 1 rata
  • 2 verze murate ( potrivite)
  • 1 legatura de marar
  • 1 lingurita boabe piper
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 250 ml. suc de rosii
  • 200 ml apa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza:

Rata a fost curatata si spalata.

Varza taiata fideluta am amestecat-o cu mararul tocat, cimbru, piperul, sucul de rosii si foile de dafin.

Un sfert din cantitatea de varza am pus-o in vas, peste ea am pus rata pe care am acoperit-o cu varza care a ramas. Am pus apa, am acoperit vasul si l-am bagat la cuptor.

Dupa 1 1/2 ora am scos vasul,am luat cu multa grija capacul si am intrors rata. Am mai lasat-o in cuptor inca o ora, dupa care i-am luat capacul ,am stins focul si am lasat-o in cuptor.

O servesc cu mamaliguta si ardei iute.

TIPS-URI

1

Pentru tinerele gospodine: carnea de pasare este fiarta sau fripta cand se crapa pielea de la picioare, aripa sau se desprinde de pe osul de la copan.

2

La varza nu am pus grasime pentru ca a fost rata foarte grasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu gutui caramelizate in miere si gem de afine