Aveam o rata in congelator si demult ii pusesem gand rau. Astazi i-a venit randul si am zis: pe varza cu tine!
Rata a fost curatata si spalata.
Varza taiata fideluta am amestecat-o cu mararul tocat, cimbru, piperul, sucul de rosii si foile de dafin.
Un sfert din cantitatea de varza am pus-o in vas, peste ea am pus rata pe care am acoperit-o cu varza care a ramas. Am pus apa, am acoperit vasul si l-am bagat la cuptor.
Dupa 1 1/2 ora am scos vasul,am luat cu multa grija capacul si am intrors rata. Am mai lasat-o in cuptor inca o ora, dupa care i-am luat capacul ,am stins focul si am lasat-o in cuptor.
O servesc cu mamaliguta si ardei iute.
1
Pentru tinerele gospodine: carnea de pasare este fiarta sau fripta cand se crapa pielea de la picioare, aripa sau se desprinde de pe osul de la copan.
2
La varza nu am pus grasime pentru ca a fost rata foarte grasa.