In ceea ce priveste vasele de gatit, cred ca cele romane (sau de lut) sunt foarte utile, usor de folosit si de intretinut, iar mancarea gatita in ele este parca mai gustoasa. Mare fan vas de lut, mi-am achizitionat o intreaga colectie.Si pt. ca le folosesc destul de des, m-am gandit sa va arat si voua cam ce-mi iese.
Am tocat varza si am asezat-o in vasul pregatit dinainte (l-am tinut plin cu apa aprox. o jumatate de ora, apoi am scurs apa)
Dupa aceea, am condimentat bine rata si am umplut-o cu merele taiate sferturi (acestea au rolul de a aroma si pastra interiorul pasarii suculent), si am asezat-o pe patul de varza, adaugandu-i felioare de rosie pt. decor Si am pus totul in cuptorul rece (vasul roman se incalzeste treptat, nu trebuie introdus in cuptorul fierbinte, altfel se poate sparge) si am lasat aprox. 1 ora la foc mic.
Se serveste cald.
Enjoy!