Rata cu portocale

de epurasha2bb in Rata, 5 Iul 2010 | 12931 vizualizari

 

de fapt e un ratoi :)

 

INGREDIENTE

  • 2 picioare de rata
  • 1 ceapa
  • 1 portocala
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • unt  aprox 100 g
  • 1 frunza de dafin
  • ulei
  • zeama de la o jumatate de portocala
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata cu portocale:

Fiindca ratoiul meu nu era prea tinerel intai am fiert bine carnea, apoi am prajit-o doar putin la suprafata in putin unt impreuna cu ceapa taiata solzisori si un praf de sare.Apoi am scos copanele de rata si le-am asezaqt intr-un vas termorezistent.

Ceapa am lasat-o in continuare pe foc pana a devenit sticloasa si apoi am adaugat intai zeama de portocala si apoi pe rand frunza de dafin si ultima data vinul alb.

Am taiat portocala in felii si le-am caramelizat putin in tigaie. le-am asezat in vas alaturi de copanele de rata si apoi am turnat sosul de ceapa , unt, zema de portocala si vin peste ele.Am introdus vasul la cuptor si din cand in cand am daugat cate un polonic de zeama in care a fiert carnea. Se continua asa cam 2 ore si ceva in functie si de cuptor , al meu e din cel obisnuit cu gaz.Cand se fragezeste carnea si furculita intra usor se serveste cu feliile de portocla alaturi si o movilita de orez alaturi  daca va place.

TIPS-URI

1

ideral e sa aveti ratusca tanara si frageda atunci nu mai trebuie fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata [ ratza] a la Jamie