Rasucita cu mac

de Sim0na in Dulciuri, 8 Dec 2015 | 3580 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 250 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 5 oua prepelita (1 ou gaina)
  • 10 g drojdie proaspata
  • 50 g unt topit
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 200 g mac macinat
  • 200 ml lapte dulce
  • 120 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • Ptr. uns:
  • 2 oua prepelita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasucita cu mac:

Mai intai am pregatit aluatul: laptele impreuna cu zaharul l-am incalzit pe foc, amestecand mereu pana ce zaharul s-a topit, iar cand a devenit caldut l-am pus peste drojdie. Untul l-am topit si l-am lasat sa se racoreasca. Faina am cernut-o intr-un bol, apoi am adaugat untul topit si racit, sarea, ouale, si am amestecat. Am adaugat si amestecul de laptele si drojdie, caldut, apoi coaja de lamaie. Am framantat un aluat moale si elastic, pe care l-am lasat la crescut pentru jumatate de ora.

In aceasta perioada am pregatit umplutura: intr-o craticioasa am pus macul macinat, laptele, zaharul si esenta de vanilie si am lasat sa fiarba cca 20 minute.

Cand aluatul a crescut, l-am intins cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara, peste care am pus umplutura. Am rulat, iar sulul l-am rasucit unind capetele. Am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si am mai lasat la crescut jumatate de ora. Am dat rasucita la cuptor la 1800C, pentru 1 ora. Cu 10 minute inainte, am uns cu 2 oua de prepelita batute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasucita cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de Profiterol cu crema de vanilie si glazura de ciocolata