Rasol alb cu rosii si orez

de Oana in Vita, 20 Aug 2009 | 9590 vizualizari

 

Noua ne place enorm garnitura de orez, asa ca o preparam in cat mai multe feluri. iar orezul in sosul de carne are un gust excelent! Incercati!

 

INGREDIENTE

  • un rasol alb de vitel (7-800 g)
  • 2 rosii mari
  • o ceasca de orez
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper, boia dulce, ceapa verde uscata, cimbru, foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol alb cu rosii si orez:

Rasolul de vita se spala si se taie felii subtiri, dar nu de tot, se aseaza intr-un vas de iena adanc si se condimenteaza dupa gust. Se toarna uleiul de masline plus 3 cani cu apa, se acopera cu capac si se lasa la cuptor, la foc potrivit, aproximativ o ora, pana este bine patruns si moale. Se verifica din cand in cand sa nu scada apa si se mai adauga, daca e cazul, apa incalzita.

Rosiile se curata de piele si de cotoare, se taie cubulete si se adauga peste friptura. Se mai lasa 5 minute la cuptor.

Orezul se fierbe separat, in apa clocotita cu sare, apoi se scurge bine si se adauga in zeama de la friptura. Se stinge cuptorul si se lasa vasul acoperit in cuptorul incins, 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol alb cu rosii si orez" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi