Racituri cu file de cod

de Rocsi in Peste, 18 Dec 2012 | 5120 vizualizari

 

Este pentru prima data cand am facut.Pot sa zic ca musafirii au fost foarte incantati si le-a placut enorm!

 

INGREDIENTE

  • 13 polonice cu apa
  • 1 morcov
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ceapa mica
  • 5 bucati file de cod
  • sare
  • piper
  • 3 plicuri de gelatina
  • 6-7 catei de usturoi
  • crengute de patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri cu file de cod:

Curatam morcovul si il taiem in doua, la fel si pastarnacul. Ceapa o curatam si o spalam. Fileul de peste il decongelam si il spalam.

Intr-o oala punem la fiert cantitatea de apa impreuna cu legumele. Cand acestea din urma sunt fierte cam pe trei sferturi, adaugam bucatile de peste si mai lasam sa fiarba pana e patruns si pestele. El nu are nevoie de foarte mult timp sa fiarba. Cand este gata, scoatem intr-un bol legumele si in altul pestele.

Lasam sa sa raceasca putin zeama, apoi luam un polonic intr-un bol si amestecam cu gelatina. Dupa ce s-a dizolvat bine gelatina, o punem in toata zeama si amestecam bine. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Curatam usturoiul, il pisam si ii dam drumul in oala. Invartim cu o lingura de lemn si lasam vreo 10 minute asa sa isi ia gust de usturoi.

In niste castronele asezam felii de morcov si bucati de peste. Punem in fiecare si zeama, pe care o trecem printr-o sita sa nu gasim bucati de usturoi in farfurii. Spalam crengute de patrunjel si asezam peste fiecare. Le dam la rece pana a 2 a zi, cand putem sa le servim.

Sa aveti pofta..

Aaaa si o sugestie pe care am aflat-o si eu dupa: pentru un plus de gust, puteti pune in fiecare farfurie si cate o bucatica de peste afumat....

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri cu file de cod" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (56)

Rocsi 1

19.12.2012, 23:15

Multumesc Buni draga

andreea_angelo 1

20.12.2012, 15:22

Rocsi 1

20.12.2012, 20:36

Andreea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aspic din fructe de mare