Quesadilla cu pui si salsa picanta

de gaby_duceag in Pui, 11 Mai 2011 | 12171 vizualizari

 

Quesadilla este o reteta traditionala mexicana care se face cu lipii si branza, pe foc , punand branza intre lipii si presand la cald pana se topeste, lipindu-le.
Reteta poate fi adaptata adaugand carne, legume sau ce altceva preferati.
Nici in ce priveste condimentarea, reteta nu e batuta-n cuie :D,puteti adauga rozmarin, cimbru,oregano..etc..
Eu am facut-o dupa gusturile noastre.
Din ingredientele de fata mi-au iesit 10 lipii din care am folosit doar 6 pentru 4 persoane , mi-a ramas putina carne si salsa si sos ab (nu prea mult..dar mai pot face doua si maine ; una..fara carne :))) )
Multumesc mult, Oana.

 

INGREDIENTE

pentru lipii
  • 500-600 gr faina alba
  • un cub drojdie(25 gr)
  • 1/2 lingurita sare
  • o lingura unt
  • 250-300 ml apa
pentru salsa de legume
  • 4 ardei grasi (2 rosii, 2 galbeni)
  • un ardei iute
  • o cana suc rosii
  • o rosie mare
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru (mie nu imi place :D)
  • boia
  • codite ceapa verde
  • o lingura ulei de masline
pentru umplut
  • un piept mare de pui
  • sos teriyaki
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 200-250 gr cascaval
  • doua cepe rosii
pentru sosul alb
  • un ou
  • 200 ml ulei
  • 3 linguri smantana
  • codite ceapa verde
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quesadilla cu pui si salsa picanta:

Mod de preparare.
lipii:
intr-un vas punem faina, zaharul, drojdia si untul.
Incepem sa turnam, putin cate putin, apa calduta (nu fierbinte) .Framantam un aluat potrivit de tare; daca e nevoie, mai adaugam dupa caz apa sau faina pana obtinem un aluat ferm, nelipicios. In timp ce framantam mai bagam mana in faina pentru a ne fi mai usor la framantat.
La final adaugam sarea si omogenizam.
Acoperim cu-n servet curat si lasam la dospit, la loc cald, pentru o ora.

 

Intre timp ne ocupam de salsa.
Ardeii ii coacem pe un gratar. Cand s-au racit, ii decojim si-i curatam de seminte si cotor.
Intr-o cratita punem sucul de rosii, ardeiul iute feliat,doi dintre ardei, rosia tocata bucati mari si uleiul.Bagam blenderul si mixam pana obtinem un amestec fin si omogen. Punem la foc mic si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam si ceilalti ardei tocati marunt si ceapa taiata rondele fine. Mai dam un clocot si adaugam sare, piper, boia, busuioc.

 

umplutura.
Pieptul de pui il taiem bucati marisoare, le condimentam cu sare, piper, busuioc si o lingura sos sos teriyaki
Le punem in ulei incins (2-3 linguri) adaugam 50 ml apa si punem capac.
Lasam la foc mic, mai invartim cand si cand si lasam pana e bine patruns si apa scazuta.
Carnea o puteti prepara si la gratar sau prajita in ulei.

 

Ceapa o taiem julien.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

 

De obicei, quesadilla se serveste cu sos Tzatziki dar cum noua nu ne place, am facut un sos alb preparand maioneza din ou, ulei si sare, am adaugat smantana, praful de usturoi si ceapa verde tocata.

Cand aluatul a crescut bine, il impartim in 10 , formand bilute (depinde si de marimea tigaii ) , infainam blatul de lucru si intindem cu sucitorul  lipii rotunde pe care le coacem in tigaia fara ulei, timp de un minut  pe fiecare parte.

Luam apoi cate doua lipii, le incalzim usor, una o punem pe blatul de lucru ,iar pe cea ramasa in tigaie punem un strat de cascaval ras, felii de carne, ceapa rosie, 2-3 linguri de salsa, iar cascaval si cea de-a doua lipie.
Presam cu mana lipind intre ele ingredientele, invartim cu totul cand pe-o parte, cand pe cealalta .
Lasam in total cam 2-3 minute avand grija sa nu ardem lipiile.

Scoatem pe un fund de lemn si portionam.

Noi am servit alaturi de salsa, sos alb si cartofi prajiti in mult ulei, cu boia (care nu au mai apucat sa apara in poza :))) )

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Quesadilla cu pui si salsa picanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

Oana 1

25.06.2011, 00:38

Ah, ce pofta mi-ai facut! gata, stiu ce papam in we Ce poze frumoase faci

gaby_duceag 1

25.06.2011, 07:53

multumesc

Angelina_Elena 1

17.01.2013, 11:44

Am salvat reteta, arata foarte bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de pui cu sos de lamaie