Cea mai gustoasa mancare ever :), mananci si nu te mai opresti!!! Este o mancare traditionala mexicana, umpluturile pot varia in fuctie de gust, vegetariana, cu branza sau cu carne.
Puiul il pregatiti cum doriti, la grill, la teflon, la coptor, etc. Se poate folosi atat piept, cat si pulpe dezosate. Eu am preferat pulpele dezosate pe care le-am fript la teflon cu o gramada de condimente. Le-am uns cu putin ulei de masline, apoi le-am condimentat cu sare, piper, praf de usturoi, boia dulce, cimbru, busuioc si ceaa verde uscata. Dupa ce s-a facut se taie fasiute si se pastreaza la cald.
Intre timp puteti prepara salsa cu legume, reteta o gasiti aici.
Bun! cand totul este gata, nu ne ramane decat sa preparam quesadilla. Intr-o tigaie teflonata se pun doua lipii una peste alta si se incalzesc la foc mic, intorcandu-le de pe o parte pe alta pana sunt incinse bine. Nu trebuie sa se arda! Se opreste focul. Se scoate o lipie, se pune o farfurie. In lipia ramasa in tigaie se presara cascaval ras din belsug (eu am folosit ementaller ras, se poate folosi si branza chedar). Apoi se aseaza bucati de pui, rondele subtiri e ceapa rosie si 3-4 linguri de salsa picanta. Se presara iar cascaval si se acopera cu a doua lipie, presand bine cu mana, sa se lipeasca. Se aprinde focul si se lasa iar sa se incinga bine, intorcand quesadilla si pe partea cealalta. Se intorc de doua ori, sa se topeasca bine cascavalul si sa se lipeasca lipiile de compozitia din interior. La fel se procedeaza si cu o doua quesadilla.
Se taie apoi in 6 si se serveste cu salsa picanta de legume, cartofi copti cu boia si optional cu sos tzatziki.
1
Se potriveste perfect cu o bere rece!