Am preparat reteta de Pulpe de pui in foietaj, numai buna de impresionat musafirii
Intii punem pulpitele la cuptor pina se rumenesc, intr-o tava in care am adaugat putin ulei, paharelul de vin, sare si piper, usturoi.
Am pregatit apoi umplutura. Ceapa se taie marunt si se pune la calit. Se adauga hribii, usturoiul si mararul. Asezonam cu sare si piper.
Am intinsa foaia de Linco si am taiat pe jumatatea ei patrate de circa 15 centimetri.
Intr-un astfel de patrat am pus un pat de ciupercute si am urcat foietajul peste pulpita. Am legat cu staniol partea de sus a foietajului pe pulpa (vezi pozele)
Am asezat pulpele in foietaj intr-o tava si le-am uns cu ou batut.
Le-am dat la cuptor (220 grade) circa 35 de minute.
Noi le-am adaugat o garnitura de piure cu salata verde. Se pot servi insa si cu orez sau varza calita!
1
Am descoperit reteta asta la restaurantul Hanul Berarilor (din Pache Protopopescu), dar pungutele erau umplute cu spanac. Noi am preferat sa inlocuim cu ciupercute. Cred ca ar mai merge umplute cu sfecla coapta, ori cu legume colorate, mazare, etc