Pulpe de pui in foietaj

de Rocsi in Pui, 10 Ian 2019 | 3915 vizualizari

 

Imi plac mult preparatele cu carne de pui, pentru ca este carnea mea preferata. Aceasta reteta a devenit una din placerile mele culinare, atat de mult m-a incantat. O voi face mai des cu siguranta, ca mie ce imi place, repet si iar repet. Trebuie sa le incercati macar o data ca sa va convingeti!

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele de pui
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 ceapa potrivita
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 3 crengute patrunjel verde
  • 400 gr foietaj
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • busuioc uscat
  • 1 lingura ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in foietaj:

Parliti copanelele pe flacara aragazului, le spalati bine. Le condimentati cu sare, piper, boia dulce, busuioc uscat si le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Adaugati 2 catei de usturoi curatati si feliati si o canita cu apa.

Bagati pulpele in cuptorul incins, la 200 de grade C, pentru 30-35 de minute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le asezati pe o farfurie. Cat puiul sta la cuptor, pregatiti ciupercile.

Spalati ciupercile si le taiati felii. Ceapa o curati si o tocati marunt, usturoiul il curatati si il pisati.

Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati ceapa si ciupercile. Le inabusiti 2-3 minute, presarati sare si piper. Adaugati si o canita cu apa, lasati sa scada lichidul la foc potrivit. La final adaugati usturoiul pisat si patrunjelul verde, tocat marunt. Dati tigaia cu ciuperci deoparte.

Presarati putina faina pe masa de lucru, asezati foietajul si il mai intindeti putin. Taiati 6 patrate mai mari. Asezati pe mijlocul fiecarui patrat ciuperci, apoi cate un copanel. Adunati marginile de aluat in sus pe bucata de pui, strangeti cat mai bine. La capat inveliti cu staniol. Procedati la fel cu toate bucatile de pui. Bateti oul spuma, iar cu un penson ungeti foietajul. Le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt.  Cele care nu au strat dreptat, eu le-am sprijinit de o lingurita, doar ca la copt, linguritelele se lipesc de foietaj, dar cu putina grija se pot indeparta. Introduceti tava cu pulpe in cuptorul incins, la 180 de grade C, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa 5 minute la racorit. Noi le-am servit cu putina crema de otet balsamic si o salata de rosii.

Sa aveti pofta!

Sursa de inspiratie 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu crema de branza si foietaj