Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor

de mirela0911 in Pui, 10 Mai 2019 | 2696 vizualizari

 

A fost un pranz pe cinste, servit cu mare pofta in familie. Am dorit sa schimb putin modul de gatire a carnii si ceea ce a iesit ne-a incantat papilele gustative.
"Retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 30 ml ulei
  • 1 lgt sare
  • 1/2 lgt piper
  • 1 lgt boia dulce
  • 1/2 lgt pudra de ghimbir
  • 3 lg sos de soia
  • 50 ml bere cu ghimbir
  • 1 kg cartofi rosii
  • 30 ml ulei
  • sare
  • condimente pentru cartofi
  • cateva rosii cherry
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor:

Se spala bine carnea si se sterge de surplusul de apa. Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele (sare, piper, boia, ghimbir). Se ung pulpele de pui  pe toate partile cu acest amestec. Se introduc bucatile de carne in punga speciala, se adauga sosul de soia si berea cu ghimbir. Se leaga punga apoi se scutura continutul pentru a se amesteca bine condimentele.

Se dau la frigider pentru 2-3 ore (sau chiar peste noapte), in acest timp mai scuturand punga pentru a ajunge condimentele pe toata suprafata carnii. Se scoate de la frigider inainte cu o ora de a fi introdusa in cuptor.

Cartofii se curata, se spala si se taie in felii potrivite. Se ung cu ulei, sare si condimente pentru cartofi si se introduc si acestia intr-o punga speciala.

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se asaza in tava cuptorului punga cu pulpele si punga cu cartofi. Se da la cuptor si se lasa 30-40 de minute. Dupa acest timp, se deschid pungile si se varsa continutul lor in tava cuptorului. Se introduce tava in cuptor si se lasa sa se rumeneasca carnea si cartofii sa prinda o culoare frumoasa. Se ung cu o pensula din cand in cand. 

Se serveste cu muratura preferata alaturi, garnisita cu patrunjel verde si rosii cherry.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pungile folosite sunt pungi speciale, rezistente la temperaturi mari.

2

Daca nu aveti bere cu ghimbir, se poate folosi si vin alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Mancare de pui cu masline