Pui Satay – Reteta Tailandeza

de gamilici in Pui, 30 Dec 2009 | 14716 vizualizari

 

Frigarui de pui marinat in lapte de cocos ce se serveste cu sos de unt de arahide si optional orez si/sau salata verde , cartofi noi prajiti. Super delicios :)

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 16 betisoare de frigarui
  • 0,5 kg piept de pui dezosat
Pentru marinada :
  • 1 lingura piper negru
  • 1 lingura chimion macinat (praf)
  • 1 lingura coriandru macinat (praf)
  • 1/2 lingura şofran indian (curcumă) - pentru aspectul auriu
  • 1 lingura usturoi tocat marunt
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura mare ulei vegetal
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 8 linguri lapte de cocos
Pentru sosul de unt de arahide :
  • 1/ 4 cana unt de arahide
  • 1/ 4 cana apa
  • 1/ 4 cana sos de soia
  • 2 linguri zeama lamaie verde
  • 2 catei de usturoi pisat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Satay – Reteta Tailandeza:

 

Pieptul de pui:

  1. Se pregateste marinada adaugand si amestecand toate ingredientele mai sus mentionate.

  2. Se taie pieptul de pui in cubulete pe care le asezam intr-un vas, apoi adaugam marinada si lasam tot la frigider cel putin 2 ore.

  3. Se scoate pieptul de pui marinat si se infige bucata cu bucata pe betisoarele de frigarui ,pe urma se pun betisoarele pe gratar. Sunt gata cand carnea este aurie si crocanta de-a lungul marginilor.

Sosul de unt de arahide (un fel de dip):

Se combină toate ingredientele intr-o cratiţă la foc mic (amestecul se va amesteca mai usor pe masura ce se topeste untul de arahide). Continuaţi sa amestecati la foc mic până când amestecul este neted şi cremos.

 

TIPS-URI

1

Inainte de toate va trebui pregatita marinada ,iar mai apoi ,dupa ce se scoat frigaruile de pe gratar,pregatit sosul de unt de arahide.

2

Frigaruile de pui se servesc pe frunze de salata verde, decorate cu frunze de coriandru proaspăt, şi însoţit sosul/sau de unt de arahide (si optional orez fiert si/sau salata).

3

Am postat imagini de pe internet fiindca am facut reteta asta cum 1 an si nu am facut poze.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Satay – Reteta Tailandeza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

gamilici 1

18.02.2010, 15:28

dap , chiar in Algarve sunt, dar sa stii ca e frumos doar vara

bejenariualina 1

04.02.2011, 11:28

recunosc ca mi-a iesit mult mai usor cand am folosit pasta de condimente gata preparata! http://www.asianhomegourmet-online.ro/retete-indoneziene-indonesian-satay-362.html

epurasha2bb 1

22.05.2013, 18:14

super !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu legume la cuptor