Pulpe de pui cu piure de cartofi cu aroma de sarbatoare

de Andra_Constantinescu in Pui, 29 Dec 2015 | 5132 vizualizari

 

Am participat la un mic concurs cu aceasta reteta cu aroma de sarbatoare. Gustul nu s-a schimat mult, iar carnea a fost foarte frageda.

 

INGREDIENTE

  • Pentru prepararea pulpelor de pui:
  • 4 pulpe de pui inferioare;
  • sare;
  • jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;
  • jumatate de lingurita de scortisoara;
  • 2-3 linguri ulei;
  • 300 ml apa;
  • o ceapa;
  • jumatate de mar;
  • jumatate de gutuie;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • o bucata de telina;
  • jumatate de ardei kapia.
  • Pentru piureul de cartofi:
  • doi cartofi;
  • jumatate de mar;
  • doua linguri ulei;
  • sare;
  • apa cat sa acopere cartofii.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu piure de cartofi cu aroma de sarbatoare:

Prepararea pulpelor de pui:

Pulpelor li se indeparteaza pielea galbena de la capatul osului si, eventual, fulgii. Se spala, se dau cu sare, boia de ardei dulce si scortisoara.

Ceapa se curata de foi si se spala.

Marul si gutuia se curata de coaja si seminte si se spala.

Gutuia, morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja si se spala.

Ardeiul kapia se curata de seminte si se spala.

Carnea si legumele se pun intr-o tigaie impreuna cu apa si uleiul si se pun la foc, acoperite cu un capac. Dupa ce au fiert, legumele se scot si se arunca, iar carnea se lasa in continuare la foc, fara capac, pana cand capata o crusta (prajita).

Prepararea piureului de cartofi:

Se curata cartofii de coaja, iar marul de coaja si seminte. Se spala, se feliaza si se pun la fiert in apa cu sare si doua linguri de ulei. Cand sunt gata se paseaza si se potriveste piureul de sare.

Pulpele si piureul se pot servi cu gogosar murat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu piure de cartofi cu aroma de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]