Marinata:
Legume:
Se pârlesc pulpele, se curăţă, se spală.
Se scot cobiile, se taie pulpele în două.
Se pregăteşte marinata: se mojarează toale condimentele, se amestecă cu ulei şi vin, se unge bine carnea cu o pensulă; se ţin pulpele în marinată 30 minute.
Legumele se spală, se curaţă.
Cartofii se taie în 8 bucăţi, morcovii rondele, ţelina în bucăţi subţirele, vinetele, ceapa rondele; ardeii julien.
Se unge tava cu ulei şi se aşează legumele în ordinea: cartofi, morcovi, ţelină, vinetele, ardei, ceapă, se condimentează cu cimbru, sare şi piper; se mai stropesc cu puţin ulei de măsline.
Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se pune în cuptor (preîncălzit), timp de 30-35 minute.
Se încinge o tigaie şi se rumeneşte carnea pe ambele părţi (împreună cu marinata sa) , atât cât să prindă culoare.
După cele 30-35 de minute în care legumele au stat în cuptor, se scoate folia şi se aşează carnea deasupra lor.
Se mai ţine tava (legumele + carnea) în cuptor 20-25 minute, la foc mediu.
Poftă bună!