Pulpe de pui cu legume la cuptor

de DinDragostePentruGatit in Pui, 14 Apr 2012 | 4114 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pulpe de pui (5 bucăţi mari).

Marinata:

  • 100 mL vin alb;
  • 1 + 1/2 lgţ coriandru boabe;
  • 1 lgţ condiment Ras el Hanout (opţional);
  • 1/2 lgţ cimbru;
  • 1/2 lgţ chili;
  • 2-3 lg ulei de măsline;
  • sare;
  • piper.

Legume:

  • 700 g cartofi;
  • 600 g vinete;
  • 1 ceapă mare;
  • 1 ardei;
  • 1 felie de ţelină (cam 100 g);
  • 2-3 morcovi (200 g);
  • 6 căţei de usturoi;
  • ulei de măsline;
  • cimbru;
  • sare;
  • piper.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu legume la cuptor:

Se pârlesc pulpele, se curăţă, se spală.

Se scot cobiile, se taie pulpele în două.

Se pregăteşte marinata: se mojarează toale condimentele, se amestecă cu ulei şi vin, se unge bine carnea cu o pensulă; se ţin pulpele în marinată 30 minute.

Legumele se spală, se curaţă.

Cartofii se taie în 8 bucăţi, morcovii rondele, ţelina în bucăţi subţirele, vinetele, ceapa rondele; ardeii julien.

Se unge tava cu ulei şi se aşează legumele în ordinea: cartofi, morcovi, ţelină, vinetele, ardei, ceapă, se condimentează cu cimbru, sare şi piper; se mai stropesc cu puţin ulei de măsline.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se pune în cuptor (preîncălzit), timp de 30-35 minute.

Se încinge o tigaie şi se rumeneşte carnea pe ambele părţi (împreună cu marinata sa) , atât cât să prindă culoare.

După cele 30-35 de minute în care legumele au stat în cuptor, se scoate folia şi se aşează carnea deasupra lor. 

Se mai ţine tava (legumele + carnea) în cuptor 20-25 minute, la foc mediu.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume la cuptor