E o reteta care o am de la o macelarie din grecia, si am facut-o de vreo 3 ori pana acum, de fiecare data garantat!!!
Cel mai bine se gateste in vas acoperit din lut (cu capacul lui) dar daca nu aveti, puteti sa acoperiti vasul cu foaie de aluminiu. Intepam in cateva locuri cu varful cutitului si punem bucatele de usturoi mici si cuisoare, apoi ungem carnea pe toate partile cu mustar, punem sare si piper, apoi punem in vas sucul de portocale,uleiul si apa. Lasam la cuptor 180-200C cca 3 ore. Apoi scoatem vasul din cuptor, ungem cu mierea de albine si mai punem la cuptor ptr inca cca o ora(depinde de cuptorul fiecaruia), dar din cand in cand (30 min) ungem cu propriul suc din vas ca sa se gateasca uniform sau puteti sa intoarceti carnea pe partea cealalta.
Se serveste alaturi de cartofi la cuptor.
P.S. Nu am taiat felii ptr ca le era prea foame la mine!!! Dar ca si prezentare,e mult mai frumos transat!
1
Cand e timpul ptr a unge cu miere,daca aveti loc in vas, puteti sa puneti cartofi pe langa taiati bucati mai mari.
2
NU se taie carnea cat e calda, si de preferat esa folositiun cutit electric ptr a transa felii fine. Lasati sa se raceasca, apoi taiati si pregatiti pe platoul care va fi servit si cand e timpul, incalziti la cuptor.
3
Inainte de a fi servit,varsati din sosul in care a fost facuta carnea, va fi mult mai gustos si moale!