Carne de purcel in sos de ceapa cu garnitura de cartofi piure

de Krystyan Trendy in Porc, 27 Noi 2013 | 6104 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure :
  • 10 cartofi
  • 1 lingurita de unt / margarina
  • sare
  • +
  • 500 g pulpa de porc
  • ulei pentru prajit carnea
  • Pentru sos :
  • 6 cepe
  • 2 gogosari
  • 2-3 linguri de bulion
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de purcel in sos de ceapa cu garnitura de cartofi piure:

Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii incercam cu un cutit mic. Daca cutitul intra usor in cartofi, inseamna ca s-au fiert. Dupa ce au fiert, se scot intr-o alta cratita si cat sunt inca fierbinti adaugam untul sau margarina si dupa preferinta laptele. Daca nu aveti lapte puteti adauga putina zeama in care au fiert cartofii. Se zdrobesc bine cu telul de cartofi sau cu o furculita. Garnitura de piure trebuie sa arate ca o pasta groasa.

Spalam carnea de porc cu apa rece, apoi o punem la prajit in ulei. Adaugam o cana de apa, ca sa fiarba putin carnea inainte. Cand este aproape prajita...scoatem carnea si o tocam cubulete.

Sosul se prepara astfel :

Curatam cepele si gogosarii,apoi le spalam . Le tocam julien si le punem la calit in ulei .Cand se rumenesc usor ,adaugam sare,piper si o cescuta de apa. Adaugam cand sosul este gata, cubuletele de carne.

Sosul se serveste alaturi de piure . Decoram cu verdeata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de purcel in sos de ceapa cu garnitura de cartofi piure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu pleutorus