Cea de-a doua reţetă cu carne de miel marinată cu ajutorul caserolei de marinare FoodSaver şi a aparatului de vidat FoodSaver este cu pulpă de miel şi o mâncărică deliciasă şi uşor de pregătit din ştevie acrişoară şi ouă. Bineînţeles că puteţi servi friptura cu orice variantă de garnitură după preferinţă, însă eu am profitat de verdaţa din piaţă şi am ales o garnitură de sezon.
ulei
Se spală carnea şi se şterge.
Se condimentează cu amestecul special pentru miel, se pune în caserola de marinare împreună cu ceapa tocată, foaia de dafin, piper, vin şi apă sau supă de legume. Se acoperă caserola de marinare FoodSaver, se conectează furtunul de vidare în orificiul special reglat pe poziţia vidare, se dă drumul aparatului de vidat Food Saver, iar când tot aerul este scos se mută butonul în poziţia închis, după care se deconectează furtunul şi se dă caserola la frigider pentru 30 de minute.
Între timp se pregăteşte mâncărica de ştevie şi ou: se opăresc frunzele de ştevie spălate bine în apă cu puţină sare. Se scurg,se răcesc şi se toacă.
Ceapa verde tocată şi ea mărunt se căleşte în puţin ulei alături de morcovul ras, apoi se adaugă ştevia pregătită mai înainte, leurda tocată, un pic de apă şi ouăle bătute ca pentru omletă. Se ţine la foc mic amestecând continuu până ce ouăle s-au închegat.
Se dă deoparte de pe foc şi se adaugă mărarul tocat.
După acest timp se devidează caserola , se scoate carnea şi se pune într-un vas de cuptor cu ulei, apă şi vin.
Se lasă la foc mediu să se rumenească frumos, mai adaugând din când în când apă şi vin la nevoie.
Se serveşte friptura alături de mncărica de ştevie.
Poftă bună!