Friptura de miel la cuptor

de delia64 in Oaie, 30 Iun 2013 | 6787 vizualizari

 

In fiecare an primavara cumparam cel putin un miel , dintre preparatele pregatite din cane de miel cea mai delicioasa este aceasta friptura cu verdeturi si stropita cu vin alb.

 

INGREDIENTE

  • 1pulpa de miel
  • 3-4 bucati de cotlet
  • 1-2 bucati gat
  • ceapa verde
  • 1 capatana usturoi
  • usturoi verde
  • patrunjel verde
  • 50 ml. ulei
  • boia de ardei rosie
  • piper negru macinat
  • sare dupa gust
  • 200 ml. vin alb
  • 200 ml. apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la cuptor:

Spalam carnea  .

Pregatim o solutie din ulei, piper , boia  , sare , capatana de usturoi pisat  si trecem bucatile de carne prin aceasta solutie  .

Intr-o tava asezam ceapa verde , frunzele de patrunjel si usturoiul verde 

Carnea data prin condimente o punem pe patul de verdeata , turnam 200 ml. apa calda in tava , acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuptorul preancalzit pentru aproximativ o ora .

Scoatem folia si lasam  descoperita friptura aproximativ 20 de minute la 200 grade , carnea va  capata o crusta rumena .

Turnam 200 ml. vin peste carne si mai lasam 15-20 minute la cuptor.

Se serveste cu garnitura de cartofi sau spanac ,  castraveti murati ,este o friptura delicioasa .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

se poate folosi si praz care da un gust deosebit fripturii

2

salata de ardei copti merge foarte bine cu aceasta friptura

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

delia64 1

30.06.2013, 13:48

VLADIMIR

mena29 1

01.07.2013, 13:00

In urma cu o saptamana am facut si eu din nou! de Rusalii

delia64 1

01.07.2013, 14:13

Miha

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Miel umplut