In fiecare an primavara cumparam cel putin un miel , dintre preparatele pregatite din cane de miel cea mai delicioasa este aceasta friptura cu verdeturi si stropita cu vin alb.
Spalam carnea .
Pregatim o solutie din ulei, piper , boia , sare , capatana de usturoi pisat si trecem bucatile de carne prin aceasta solutie .
Intr-o tava asezam ceapa verde , frunzele de patrunjel si usturoiul verde
Carnea data prin condimente o punem pe patul de verdeata , turnam 200 ml. apa calda in tava , acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuptorul preancalzit pentru aproximativ o ora .
Scoatem folia si lasam descoperita friptura aproximativ 20 de minute la 200 grade , carnea va capata o crusta rumena .
Turnam 200 ml. vin peste carne si mai lasam 15-20 minute la cuptor.
Se serveste cu garnitura de cartofi sau spanac , castraveti murati ,este o friptura delicioasa .
Pofta buna !!!
1
se poate folosi si praz care da un gust deosebit fripturii
2
salata de ardei copti merge foarte bine cu aceasta friptura