Puiul Familist inecat in vin

de Panacris in Pui, 21 Iun 2012 | 3027 vizualizari

 

Niciodata nu ne ajunge un pui, asa ca la noi mereu se gateste puiul familist cu 4 picioare!:)

 

INGREDIENTE

  • pui familist,
  • ulei de masline,
  • sare iodata,
  • boia dulce de ardei,
  • piper proaspat macinat,
  • fulgi de usturoi,
  • vin rosu sec 500 ml.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Puiul Familist inecat in vin:

Puiul se curata, se spala si se unge cu ulei, se condimenteaza cu sare, boia, piper, fulgi de usturoi. Vasul roman, se lasa in apa rece cca. 25 de minute. Puiul se aseaza in vasul umezit, se adauga vinul, se pune la cuptor la foc mare, acoperit, cca. 30 de minute. Se da capacul la o parte si se mai lasa cca. 20 de minute ca sa se rumeneasca.

Se serveste ca atare cu salata de sezon sau diverse garnituri, orez, cartofi  natur, prajiiti sau piure.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Puiul Familist inecat in vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Panacris 1

22.06.2012, 07:57

Alinutza, vase de acest gen see gasesc acum in toate supermarketurile mari, sau pe marginea drumului la tarabele de pe Valea Prahovei, Calimanesti, Curtea de Arges, et. si nici nu au un pret costisitor, in jur de 50 de ron!

iry-gabriela 1

22.06.2012, 20:58

saracul pui!!! bere nu vrea?????

Panacris 1

22.06.2012, 21:11

Iri, merge si cu bere!

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor