Pui umplut cu ficat, kaizer afumat, legume si orez

de Merisor in Pui, 4 Iul 2013 | 11374 vizualizari

 

Puiul a fost cum a fost, dar umplutura, un deliciu!
Sa-mi traiasca socrii si sa mai mearga vara la tara unde cresc puii mari!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de tara
  • 200 gr ficat de pui
  • 200 gr kaizer afumat
  • 1 cescuta orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 5 catei de usturoi
  • foi de dafin
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu ficat, kaizer afumat, legume si orez:

Mai intai pregatim umplutura.

Punem ficatul la fiert in putina apa cu sare si lasam sa dea in cateva clocote, apoi il scurgem de apa si il taiem cubulete.

Taiem kaizerul felii si il prajim in uleiul incins, apoi adaugam legumele tocate marunt si lasam pana acestea se vor inmuia, mestecand continuu sa nu se lipeasca.

Adaugam ficatul, potrivim de sare si condimente, apoi amestecam orezul si mai lasam putin pe foc dupa care dam la rece.

Pregatim intre timp puiul pe care il intepam din loc in loc cu o furculita si il condimentam cu piper si boia dulce, presaram sare si lasam asa sa se odihneasca pana se racesc ingredientele pentru umplutura.

Nu am mai uns puiul cu ulei deoarece a avut destula grasime pe sub piele.

Tocam patrunjelul marunt si il amestecam cu ingredientele pentru umplutura cand acestea se racesc, apoi umplem cu ele puiul si ii coasem pielea pentru a nu se imprastia.

Punem putina apa intr-un vas de termorezistent, asezam puiul, acoperim cu capac(eu am pus staniol ca era puiul mai inalt) si il dam la cuptor la 200 grade pentru circa 90 minute. Spre final il lasam neacoperit pentru a se coace frumos, sa prinda crusta.

Noi am servit cu ketchup picant.

TIPS-URI

1

Daca puiul nu are grasime, acesta se va unge cu ulei apoi se va condimenta.

2

Frunzele de dafin este bine sa fie lasate doar putin in timpul prajirii umpluturii, apoi se vor scoate pentru a nu lasa un gust amar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu ficat, kaizer afumat, legume si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Bya Ralu 1

05.07.2013, 00:43

hmmmm

Merisor 1

05.07.2013, 07:09

Va multumesc, dragii mei bucatarasi!

Angelina_Elena 1

14.07.2013, 21:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu unt cu ierburi aromate la cuptor